+ 46 (0)734-177617 info@malmofotomaraton.se

JURY 2017

Här kan du bekanta dig med vår eminenta jury bestående av fotopersonligheter från hela landet.

Juryn bedömer bilderna och serierna utifrån kriterierna

IDÉ (t ex tanke bakom bilden, smarthet mm) och

GENOMFÖRANDE (t ex fototeknik och komposition mm)

 

 

ÅRETS JURY 2017:

Jenny Nordquist

 

Jenny Nordquist är verksam bildkonstnär som regelbundet ställer ut på gallerier, museum och festivaler runt om i världen. Hon har en fil kand i fotografi från London College of Communications och en magister examen i bild och kommunikation från Goldsmiths University i London. Hon har bott och arbetat som kommersiell fotograf i London i 13 år, men är idag bosatt i Köpenhamn. Jenny är också kursansvarig för fotografiutbildningen på Östra Grevie folkhögskola och konstnärlig ledare för Landskrona Foto Festival. Tidigare har hon drivit fotogalleriet KONTORprojects i Köpenhamn.

Michel Thomas

 

Michel Thomas driver egen studio med fokus på projektledning, undervisning och fotografi. I hans konstprojekt iscensätter han fotografier med utgångspunkt på normer och gränsen mellan det virtuella och det verkliga. Michel är även styrelseordförande för Malmö Fotobiennal.

Camilla Grönbladh

 

Camilla Grönbladh är lärare, föreläsare och kommunikatör på Moderskeppet.se – Sveriges största utbildningssajt för fotografer.

Camilla har stor erfarenhet som bildbetraktare. Hon har suttit med i juryn i flera fototävlingar, och gjort hundratals bildbedömningar under åren hon arbetade med examinationen för utbildningarna Visuell kommunikation och Digital bildbehandling vid Jönköping University (då Högskolan i Jönköping).
I grunden är Camilla journalist. När hon betraktar bilder lägger hon ofta större vikt på uttryck och berättande än på teknisk perfektion.

Calle Rosenqvist

Calle Rosenqvist är chefredaktör på fototidningen Kamera & Bild och fotonyhetssajten www.kamerabild.se. Calle har en fil kand i bildjournalistik från Mittuniversitetet i Sundsvall med både vetenskapsjournalistik, teknik och fotografi som biämnen. Hans erfarenhet spänner från både pressfotografering på kvällstidningar och olika typer av reportage, till recensioner av nya kameror och fotografiska produkter.
Under åren har Calle varit domare i flertalet fototävlingar, hållit uppskattade föreläsningar inom fotografering och bildanalys samt haft flera publicerade artiklar kring hur dagens fotografer arbetar med sociala medier, ny teknik och bildberättande.
Calle brinner för den dokumentära bildens styrka och hur dess bakomliggande historia kan berättas genom det visuella.

Sonia Ziegler

Sonia Ziegler är stjärnskottet på fotohimlen som 19 år gammal förra året vann tredje pris i Malmö Fotomaraton veckan efter hon tagit studenten. Med bakgrund som skateboardåkare bytte hon bräda mot kamera och skatefoto har varit basen i hennes korta men intensiva fotografkarriär som spänner över många genrer, men med människan i fokus. Sonia är från Köpenhamn men gick Foto/Filmprogrammet på Bryggeriets gymnasium i Malmö. För närvarande är hon på resande fot som ambassadör för Fujifilm och kommer hem till Norden kort innan juryn samlas.