+ 46 (0)734-177617 info@malmofotomaraton.se

JURY Malmö Fotomaraton UNGDOM 2017

Här kan du bekanta dig med vår eminenta jury bestående av fotopersonligheter från Skåne

Juryn bedömer bilderna och serierna utifrån kriterierna

IDÉ (t ex tanke bakom bilden, smarthet mm) och

GENOMFÖRANDE (t ex fototeknik och komposition mm)

 

 

ÅRETS JURY 2017:

Aija Svensson

Aija är vinnaren av 2017 års Malmö Fotomaraton för alla åldrar! Hon älskar bilder som får betraktaren tänka och känna och fotograferar helst porträtt och gatufoto samt dokumentära bilder. För närvarande en av de mest framstående studenterna på Fridhems Folkhögskola där hon (efter att ha sagt upp sig från sitt tidigare arbete) studerar fotografi.

Victor Norgren

Victor Norgren är fotograf, content creator och idéspruta som ägnar sig åt porträtt-, mode- och livsstilsfoto. I sina privata projekt använder Victor den analoga processen och fotar då uteslutande med svartvit film för att destillera sitt uttryckssätt. Han är en stor förespråkare av ”Getting your shit together” där den analoga processen är en viktig del.
Victor upptäckte fotografi som uttrycksmedel medan han skrev sin masteruppsats i Cambridge om gelatinfilmers fysikaliska egenskaper. Han studerade sen den kreativa processen vid Akademi Valands i Göteborg (då Högskolan för Fotografi). Victor har även en civilingenjörsexamen i bioteknik och har ett förflutet inom lantbruk.

Emelie Grankvist

Emelie hade sin första egna kamera som 6-åring och 10 år senare fotograferade hon sitt första bröllop. Bröllopsfoto i synnerhet tar fortfarande upp en stor del av Emelies hårddiskar, men i allmänhet är anser hon att minnen i bildform och världens bästa sätt att uttrycka sig. Idag ytterligare 9 år senare har hon utbildat sig på fotolinjen på Fridhems Folkhögskola och jobbar för närvarande på Scandinavian Photo i Malmö.